Hyperspin Attraction – Antara Arcade Games yang Anda Boleh Cuba

Salam MCO semua warga Netizen.

Saya mula menulis sebagai wadah untuk menjauhkan diri daripada perkara² yang tidak baik seperti kemurungan dan seterusnya stress yang melampau. Saya tidak terima saranan orang yang mana jika anda depress, itu sebab kamu jauh dari Tuhan. Senang sungguh berkata² tapi ketahuilah, bahawa orang yang stress itu lagi dekat dengan Tuhan. Itu penyakit emosi, dan memerlukan intervensi dari pelbagai pihak.

Oklah. Itu perkara lain yang tidak ada kena mengena dengan penulisan ini.

Main Game Free

Masihkan anda semua ingat dikala kita melawat arcade di pusat membeli belah, kurang-kurang kita akan habis dalam RM10.00 – RM100.00. Bergantung kepada skill dan masa yang ada, jika gila mungkin lebih dari RM100.00.

Dengan Emulator ini, kita boleh main game sampai lebam. Selagi mana ada punca letrik dan masa, selama itulah anda boleh bermain. Boleh continue tanpa secara percuma, tak perlu token, tak perlu arcade prepaid card dan sebagainya.

Token Arcade ni selalunya paling murah RM 0.50 dan paling mahal ialah RM 2.00. Tengok la dimana korang main. Kalau genting mungkin 1 credit = RM 2.00. Sesetengah game arcade, kalau yang moden, mau kena bayar RM4.00 sekali main.

Kalau tempat yang moden² tu, dah tak pakai syilling token ni, maju sikit, pakai prepaid card. Tengak harga dia di sebalah RM1.00 = 1 Credit.

Game yang baru² mau 5 Credit satu kali jalan. Game lama, mungkin 2 Credit. Macam tu la harga dia lebih kurang. Ada SST lagi 6%.

Mau koyak poket kalau main game macam ni. Aku memang suka main game, dari kecik. Tak makan pon takpe janji boleh main game kalau zaman dulu. Zaman takde tanggungjawab. Carefree and Live Free.

Dah la COVID, mana ada can nak goyang kayuria (joystick). Semua Amusement Park tutup. Dobi pon tutup. Sana sini tutup, tapi case naik hari². So, inilah dia, a form of escapism untuk semua orang. Install Emulator, main game.

Nak main Xbox, anak² rebut nak main sama. Takpelah, kasi can la depa main. Nak main game dekat PC, kadang² bosan juga. Orang kata Xbox takdak game.. hehehhehe.

Antara Game yang Ada di Xbox Game Pass Ultimate di PC

Kalau ikut Game Library, ada lebih kurang 656 game yang saya ada. Itu Pun kadang² tak tau nak main game apa.

GOG kata saya ada 600 lebih Game

Oleh itu, saya memerlukan sesuatu yang simple dan seronok serta cepat. Tak perlu jalan cerita itu dan ini. Tak perlu buat quest itu dan ini. Game² yang macam tu, perlu masa yang panjang. Dan dikala waktu bekerja, tak boleh kita main game² seperti itu.

Masa rehat, 1 jam, WFH so boleh la guna Emulator untuk main game dalam 10 min – 20 min. Video di bawah adalah antara game² yang boleh kita main dengan Hyperspin Attraction.

Download, Extract dan run dari sini: https://www.arcadepunks.com/attract-mode-for-pc-newest-first/

Pakai la torrent, maksimumkan penggunaan Internet anda.

Download

  1. [12gb]-Hyperspin.Attraction-MotleyKru – [11 Gb]
  2. Hyperspin.Attraction.Update.v1-MotleyKru [6.61 Gb] dan
  3. Hyperspin.Attraction.Update.v2-MotleyKru [17 Gb]

Extract No: 1 dekat dlm PC. Kemudian Extract #2 atas #1 dan begitu juga extract #3 dekat #1. Overwrite je semua.

Pastu run “HyperSpin Attraction_64.exe”… dan enjoy.

Aaaa. lagi satu, jangan lupa untuk adakan bendalah di bawah ini. Ini penting. Apa barang main game pakai Keyboard.

Nak lagi gila, boleh pakai Joystick Terus. Ini legendary punya level.

Selamat Berhibur… Tapi jangan lupa tanggungjawab yang lain. Macam buang sampah ke, basuh pinggan ke, jemur kain dan macam² lagi kerja dirumah. Isteri yang Gembira bermakna masa main game yang panjang. Yeahaaaa.

Yakuza: Like a Dragon (Music Proficiency Exam) – Tier 1

Ini adalah salah satu exam yang ada untuk improve character Kasuga Ichiban ini. Exam kali ini adalah mengenai musik.

Jika hendak menjawab soalan² ini dengan jayanya, kita harus pengetahuan yang luas di dalam bidang musik. Sesiapa pun yang suka membaca dan ambil tahu pasal musik pasti dapat menjawab soalan²nya.

Jika lulus maka boleh la improve Kindness: 50 dan Style: 50

Yakuza: Like a Dragon (Poundmate – Twin Dragon Crossfang)

Kali ini kita nak tunjuk lagi satu Poundmate di dalam siri Yakuza: Like a Dragon.

Dikenali sebagai Chau Ka Long, kepala Kumpulan Snake Flower Triad. Kalau korang main siri Yakuza yang dulu², maka ini antara geng² jahat la suatu masa dahulu.

Di dalam Yakuza: Like a Dragon, dia adalah seorang penjual senjata di pasaran gelap – takmo la cerita macam mana nak unlocked dia, tapi ini adalah password dia bila ditanya nanti: “Lau Chau Chau Ya”

 Poundmate – Twin Dragon Crossfang

Yakuza: Like a Dragon (Nutritionist Exam)

Macam-macam ada dalam Game Yakuza Like a Dragon ni. Examination pon ada. Di bawah adalah senarai Exam² yang ada. Dari sukan sampai la Matematik, takde la susah mana Matematik tu, tapi kena la ada calculator kalau nak cepat.

So nampak bodoh je Ichiban ni, tapi dia punya intelect kira tinggi juga.

  • Sports Tier 2
  • Sports Tier 1
  • Underworld Studies
  • Isezaki Ijincho Proficiency
  • Animal Science
  • SEGA Proficiency Tier 2
  • SEGA Proficiency Tier 1
  • Mathematics Tier 2
  • Mathematics Tier 1
  • Fashionista
  • Music Proficiency Tier 2
  • Music Proficiency Tier 1
  • Pharmacology
  • Nutritionist
  • Hazardous Materials
  • Flag Master
  • World History
  • Trivia King Tier 2
  • Trivia King Tier 1
  • Trivia King Special Tier
  • Ounabara Proficiency

Jika pass Exam untuk Nutritionist ni boleh tambah Charisma: 50 dan Kindness: 50.

Yakuza: Like a Dragon (Poundmate – Gary Buster Homecoming)

Dalam siri game Yakuza: Like a Dragon, Gary “Buster” Holmes adalah Poundmate anda yang pertama.

Poundmate – Gary Buster Homecoming

Kita akan unlock Gary di dalam “Substory 4: A Trip to Pound Town”. Ini memang akan terjadi secara automatik. Tidak memerlukan sebarang pre-requisite.

Secara amnya, Gary “Buster” Holmes adalah wadah pengenalan kepada pemain tentang Poundmate di dalam siri ini.

Sekiranya anda adalah peminat siri Yakuza, Gary ini memang recurring character semenjak dari siri Pertama Yakuza lagi.

Game ini memang kelakar. Takde yang serious.

Yakuza: Like a Dragon (Poundmate – Gary Buster Homecoming)

Yakuza: Like a Dragon (Poundmate – Plague of Pincers)

Poundmate – Plague of Pincers

So, ini adalah salah satu game di dalam Xbox Game Pass Library, Yakuza: Like a Dragon dari series Yakuza. Di bawah adalah antara game yang bertemakan Yakuza. Nampak Gangster tapi ada elemen Loyalty dan Heroism di dalamnya:

  • Yakuza 4 Remastered
  • Yakuza 3 Remastered
  • The Yakuza Remastered Collection
  • Yakuza 5 Remastered
  • Yakuza 6: The Song of Life
  • Yakuza Kiwami 2
  • Yakuza Kiwami
  • Yakuza 0

Game ni tak tahu nak kata serious atau kelakar sebab dia kelakar, di tambah dengan Lawak Jepun yang mungkin hanya orang Jepun je faham. Tapi secara keseluruhannya, game ini kira best juga la.

Yakuza: Like a Dragon juga telah memperkenalkan mode baharu di dalam battle mode dia, iaitu, Turn-Based-Battle System, kira macam JRPG Jepun yang lain la. Umumnya, game² di dalam Siri Yakuza sebelum ini adalah Beat’em Up, macam Double Dragon Micro Genius dulu², Knee Kick.

Bakuma Ryuujin Kyaku (Demon Exploding Dragon God Kick) – Heh! Mesti Bapak² di luar sana masih terpikir macam mana nak perform move ini waktu dulu² kita main game ni.

Cara Dia: Tekan a+b dan kira atau kanan (bergantun pada arah pukulan) ketika sedang sujud, duduk atau berjongkok)

Source: AcidGlow – Flying Knee Montage Compilation – Double Dragon 2 NES

Nah, ini video Kasuga summon Udang Kara untuk membantu di dalam battle dia.

Yakuza: Like a Dragon (Poundmate – Plague of Pincers)

Skill Summon adalah salah satu dari ciri² utama di dalam kebanyakan JRPG macam Final Fantasy III dan ke atas. Tidak terkecuali, Game Yakuza: Like a Dragon ini. Cumanya, ianya dipanggil sebagai “Poundmate”, Kasuga call mereka guna SmartPhone.

Nanti jika berkesempatan saya share PoundMate yang lain pula.

Slime Rancher – Adventure Tamat

Tadi pagi dapat another achievement “The Adventure Continues!”.

The Adventure Continues! Worth 35 Points

Kelakar2 game ni. Kerja cari slime, jual plort selepas slime tu makan. Maybe plort tu adalah sejenis tinja sebab dia keluar selepas slime makan. Ada macam2 jenis slime seperti table dibawah

Source: https://slimerancher.fandom.com/wiki/Largo_Slimes

Game ini boleh hilangkan perasan amarah kalau tension. Bapa2 mungkin boleh cuba.

The Surge 2 – Habis Sudah

Hello Darkness My Old Friend Achievements : Worth 50 Points

Akhirnya, minggu lepas, berjaya habiskan game susah yg amat ini. Boss Last dia Archangel Eli, memang susah yang amat. Tapi boleh la pukul dia sampai mati jika elak sana, elak sini, deflect sesekali.

Marah punya pasal itu yang choose option untuk execute dia.

Photo Source: https://screenrant.com/surge-2-defeat-archangel-eli-tips-strategies/

Umum sedia maklum Game ini adalah Game dalam kategori “Souls Like Video Game”. Dalam erti kata lain game yang memang tak kasi can punya pada player.

Antara Game yang bergenre seperti ini adalah:

  • Bloodbourne
  • Sekiro: Shadow Die Twice
  • Nioh
  • Dead Cells
  • Hollow Knight dan macam2 lagi.

Boleh la bapak2 di sana cuba main game ini. Tapi ingat, jangan pula baling Joypad sebab angin satu badan.

Game ni memang cilaka.